emelieoleffe.blogg.se

2017-09-27
15:40:20

Hoppträning

Igår kväll åkte jag & Leffe på hoppträning. Andra träningen för Linda Lejon.  Första träningen fick jag bra grejer att tänka på så ionför denna hade jag lite högre förväntningar. Kanske mest på Leffe eftersom han betedde sig som en ko som nyss kommit ut på grönbete på första träningen för henne.
 
Leffe var lugnare redan från start, skönt. Värmde upp i alla gångarter. Vi travhoppade fram på små räcken med bommar framför. Fokus låg mycket på rakriktning. Vilket verkligen är något att jobba med! Leffe spelade kortet Lattljo Laban till en början men efter några vändor coolade han ner sig.
Vi jobbade vidare med en linje på ena långsidan. Låga räcken därvi skulle rulla på med jämt flyt i galopp. För oss stämde 8 galoppsprång och för de andra stämde 7 glp språng. Ofta vill man öka galoppen när hindren blir högre.Vilket denna övning hjälpte till att träna bort. Det ena räcket höjdes succesivt. Vi böt håll varje tur så ena gången blev det lågt räcke- 8 glp språng- högre räcke. Och nästa gång fick vi börja med det högre räcket osv. 
När vi var uppe på 130 på det högre räcket var det allt lite kämpigt att komma tillbaka och ihop på 8 glp språng eftersom man får lite mer fart med sig i det större språnget. 
Men det gick efter att jag en gång tydligt fick sakta av till skritt. 
 
Sen hamnade räcket på 150. Det såg ganska roligt ut eftersom att vi inte tränar på de höjderna. 
"Ni som vill får komma igen från det låga räcket på samma glp språng till detta" 
Ja varför inte,vi testar tänkte jag. Leffe spetsade öronen och funderade nog vad vi höll på med. Han missbedömde höjden så vi fick med oss översta bommen. Inte så konstigt eftersom vi inte hoppat så högt sen vi stod i Gyttorp. Vi testade igen, 8 samlade glp språng emellan och ett perfekt språng över 150. Med lätthet. Duktiga Leffe!
 
Sedan sänkte vi och tränade lite mer banhoppningslikt. Linjer med fokus på rakriktning och jämna glp språng emellan. Grym känsla hela passet och är riktigt nöjd med Leffe! Bra tips och tänk så nu är det bara att träna vidare ;)