emelieoleffe.blogg.se

2017-08-31
12:41:00

Hopptävling i Vansbro

I lördags var det dags för tävling igen. 

Den korta versionen - 

Felfri i grunden på 1m, ramlade av i omhopningen. Mitt fel dock. Feldri i 110 lagklassen. Okej känsla överlag.

Och för er som orkar läsa:

Den längre versionen - 

Vi börjar redan på fredag kväll, jag kommer till stallet ganska sent. Min plan var bara att packa ihop allt, fixa stallet och longera Leffe. Jag hade smörjt på torsdagen så det vara bara att packa och lasta in.

Jag börjar med att fixa stallet och ser när jag ställer Leffe på stallgången att han har tappat en framsko. INTE bra. kollar om någon reserv finns till laget - negativt. Letar efter skon och hittar den tillslut i mörkret böjd som en banan. Inget man riktar själv. Smsar i panik min hovis. Det ser negativt ut inför tävlingen och klockan har blvit kvällsmatsdags för hästarna. Fodrar dem och cyklar hemåt. Hovis svarar att jag kan komma på morgonen så slår hon dit skon. Hoppet tändes igen.Sagt och gjort. Uppstigning halv 6 för att fixa stallet innan och packa allting. Till saken hör att jag skulle på bröllop på em/kvällen så behövde ha så mycket som möjligt klart innan.

Lastar Leffe och åker till hovis, skon riktas och tillbaka på plats. Tillbaka till stallet för att hämta upp hästskötaren och sedan började färden mot Vansbro.

Vi håller hoppet uppe trots spöregn varenda meter upp till Vansbro. Och då menar jag verkligen spöregn.. 
Vi kommer fram i lagom tid. Lastar ur så Leffe får gå ikring och sträcka på benen medans jag gick banan. 
Han kändes fin på både framridning & framhoppning. Första klassen 1m två faser. Nollar grunden, rider omhoppningen och mot näst sista hindret så tappar jag yttersidan helt. Leffe som inte alltid är den bussigaste ser sin chans och drar åt sidan. Vilket gör att sadeln hamnar snett - och mitt  fel återigen eftersom jag tydligen spänt sadelgjorden för löst.) jag hamnar på sidan och Leffe gillar inte riktigt den sittställningen så han börjar bocka. Med ett stort plask ramlar jag av på den lerigaste blötaste ridbana någonsin i mitt liv. Mina vita ridbyxor kommer nog aldrig bli vita igen. Mina hanskar kommer nog aldrig bli sig själva igen. Det gick okej ändå, landade dock på ena knät ganska hårt så fick haltandes ta mig från banan med Leffe. 

Tar en liten paus och försöker putsa av den lera som går. Nåväl. Skitig & lortig fick jag vara resten av tävlingsdagen. 

Sedan var det dags för lagklassen. Vi var 4 ryttare, 2 på 1m och 2 på 110. Jag var siste ryttare ut och red 110. Haltade runt banan tillsammans med mina lagkamrater. Banan kändes bra. Knäet mindre bra. Men jag ville ändå ge det en chans. Framridningen och framhoppningen kändes åter igen bra. Förutom knäet då. 

Väl inne på banan när vi fått startsignal så testar Leffe gränsen lite och studsar och muppar, jag får trots allt fram honom. Vi får till en felfri runda 💪🏻 
Det var skönt att avsluta dagen med det iallafall. Jag är nöjd med Leffes insats under dagen. Avramlingen får jag helt ta på mig. 

Vi laddar om med lite träning och sedan på't igen 🤗