emelieoleffe.blogg.se

2014-07-21
17:20:36

PS of Sweden

Funderade länge och väl innan jag införskaffade mitt egna ps träns. Hittade ett begagnat som har samma färg som min sadel. Läste mycket om det och som med allt annat så tycker alls olika. Vissa märker en enorm skillnad och andra ingenting. Vissa tycker det är jättefint och andra fult. 


Jag tycker att det är snyggt men köpte det framför allt för att jag ville ha ett anatomiskt utformat träns. Jag har testat det på flertalet hästar och endast en kändes det ingen skillnad på.
De andra har känts mer tillfreds och skummat i munnen betydligt mer än med andra träns trots att bettet varit detsamma. Vilket måste betyda att hästen slappnar av mer med detta träns och då ökar salivproduktionen och hästen "tuggar" nöjt på bettet. Tuggar är väl inte rätt ord men jag hoppas ni förstår vad jag menar. 

Jag älskar deras pannband som är ordentligt svängda och det finns gott om plats för öronen. Nosgrimman är utformad så att den ligger bra utan att trycka & skava någonstans. 

Jag köpte ett till pannband från ps för jag ville ha ett och byta med. Dessvärre var det ny design på det pannbandet så det passade inte på tränset. Det gjorde mig lite sur så pannbandet vart liggandes i flera månader. Innan ja kom å tänka på att det kanske passar på ett vanligt träns. Så nu sitter det på kandaret istället. Inte samma färg på lädret men grymt snyggt iallafall! 


Jag kan varmt rekommendera ps tränsen. De må kosta ett par kronor, men kvalité kostar och kan det hjälpa mot onödigt tryck på nerver och ge fritt utrymma för öronen är ju det att föredra! 

Finns ju även micklem och dyon differens. Har inte testat något av dessa dock. Tycker faktiskt att ps är snyggare än båda dom :)